رنگ فلورسنت
رنگ فلورسنت که به طور عمده بر پایه عناصر فسفر٬ فلور٬ منگنز٬ سرب و… می باشند. البته امروزه رنگ های تولید شده فاقد فلزات سنگینی مانند سرب٬ کادمیم و جیوه هستند پس فاقد عناصر سمی می باشند. لذا مصرف کننده با خیال راحت می تواند آن ها را بکار ببرد. همچنین از نظر حساسیت زایی نیز مورد آزمایش های گوناگون قرار می گیرند تا هیچگونه حساسیت زایی برای مصرف کننده نداشته باشند.
در علم شیمی فلورسانس یا خاصیت تابناکی به پدیده ای گفته می شود که طی آن یک ماده ی خاص (فسفر) بعد از قرار گرفتن در مقابل تابش یا حرارت تحریک می شود و دچار جنبش مولکولی بالا شده و انرژی دریافتی را در خود ذخیره می کند و در نهایت ان انرژی ذخیره شده را به شکل طیفی از امواج مرئی منتشر می کند. این رنگ و فسفر سنت با استفاده از از این پدیده هست که تحت تاثیر نور معمولی یا اشعه ی ماورای بنفش آن را باز تابش می دهند. و تصویر را حجیم و رنگارنگ می کنند.
چشم انسان قادر به دیدن طیف خاصی از نور است که توسط اجسام باز تابش می شود. مواد فلورسنت قادر به بازتابش طول موج هایی هستند که چشم انسان در حالت عادی قادر به دیدن آن ها نیست . به این مواد و رنگ ها در زبان عامه رنگ شب رنگ (شب تاب) نیز گفته می شود. که اشتباهی مصطلح است زیرا این رنگ با رنگ های شب رنگ تفاوت دارد.
تفاوت رنگ فلورسنت و فسفر سنت (شب تاب)
رنگ فسفر سنت نور معمولی و نور طبیعی را در کسری از ثانیه جذب می کنند و باز تابش می دهند. به علت جذب نور و ذخیره سازی آن پس از قطع شدن منبع نور هم تا مدتی باز تابش دارند. این همان رنگ شب تاب است. ملموس ترین نمونه برای این گونه رنگ ها رنگ های بکار برده شده در تابلو های علائم راهنمایی و رانندگی و علائم جاده ای است .
رنگ فلورسنت در معرض نور UVباز تابش دارد با این تفاوت که با قطع شدن منبع نور باز تابش هم قطع می شود.
موارد استفاده از رنگ فلورسنت
استفاده از آن به دهه ی 1940 میلادی و صنعت تبلیغات بر می گردد .آن زمان بیشتر در هنر های گرافیکی مورد استفاده بوده است. اما امروزه مواد فلورسنت بیشتر درصنعت مد و همینطور بسته بندی جا افتاده و پذیرفته شده است.
چاپ بروشور های تبلیغاتی با استفاده از رنگ فلورسنت
رنگ فلورسنت اغلب در محصولاتی استفاده می شود که در آن ها جذابیت خاص رنگ مورد نظر است .درخشش فلورسنت و جلب نظر افراد و مشتریان می تواند به یکی از مزیت های رقابتی بین دو محصول مشابه تبدیل شود. چرا که تحقیقات نشان داده اند که افراد خیلی راحت تر جذب درخشش آن می شوند و زمان طولانی تری به این محصولات می نگرند. پس در عرصه ی رقابتی خیلی راحت و فقط با استفاده از این رنگ به جای رنگ های به اصطلاح جیغ میتوان توجه های بیشتری را جلب کرد. و شانس فروش بالا تری را متصور شد.
طراحی داخلی اماکن
از رنگ فلورسنت میتوان در طراحی داخلی رستوران ها٬ کافه ها و کلوپ ها استفاده کرد. به این ترتیب در قسمتی که بخواهیم بیشتر دیده شود و به اصطلاح به چشم بیاید با استفاده از رنگ های فلور سنت و بکار گیری لامپ های UV و کم کردن نور محیط درخشش رنگها را تماشا کرد. همینطور می توان پیگمنت های فلورسنت را با نوعی چسب مخصوص بکار گرفت و کاغذ دیواری های خاص تولید کرد.
تابلو های نقاشی خاص و نقاشی روی سطوح
استفاده از رنگ فلورسنت درتابلو های نقاشی گل های تازه با رنگهای پایه آب جذابیت بی نهایتی به تابلو می بخشد. همینطور برای نقاشی روی سطوح چوبی پلاستیکی و همچنین شیشه ای.
نقاشی روی پارچه و لباس با استفاده از رنگ فسفر اکریلیکی
استفاده از رنگ فلورسنت در لباس بیشتر برای جنبه تبلیغاتی دارد .اکثر برندهای معتبر از این روش برای تبلیغات خود استفاده میکنند. برای مثال هایلایت های درخشان روی انواع لباس ورزشی.
استفاده در لوازم تزیینی و دکوراتیو
جدیدا استفاده از رنگ فلورسنت در المانهای دکوراتیو بیشتر شده و با روشهای خاصی از آن در تولید انواع وسایل تزیینی از جمله ساخت شمع های تزیینی استفاده میشود.
نحوه ی استفاده از رنگ های فلورسنت
رنگدانه های فلورسنت معمولا به صورت پودری عرضه می شوند که با استفاده از دستور العمل های درج شده بر روی محصول مورد استفاده قرار میگیرند. اما اشکال دیگری مانند اسپری رنگ نیز در بازار موجود هست که البته کار با آنها راحت تر است.
نحوه خرید رنگ فلورسنت و اطلاع از قیمت آن
برای اطلاع از قیمت این محصول می توانید به فروشگاه های عرضه کننده این محصول مراجعه نمایید اما روش دیگر بصورت اینترنتی می باشد که پیشنهاد ما به شما فروشگاه کالاپلیمر می باشد که چندین سال است در این زمینه فعالیت دارد و دارای افراد مجرب در این زمینه می باشد که می توانند در زمینه ی خرید به شما کمک شایانی کنند تا محصول مورد نظر خود را به راحتی هرچه تمام تر خریداری نمایید .
همچنین می توانید برای خرید انواع رنگدانه نیز از این فروشگاه بهره ببرید