مقالات

نرم کننده پلی پروپیلن (PP) چیست و چه کاربردی دارد؟

نرم کننده پلی پروپلین چیست

پلی پروپیلن (PP) چیست؟

پیش از معرفی نرم کننده پلی پرویلن باید گفت پلی پروپیلن نوعی ترموپلاستیک کریستالی می باشد که متشکل از ترکیب های مونومرهای پروپیلن است.  یکی از ویژگی های منحصر به فرد این محصول این است که سختی و استحکام بسیار بالایی دارد. مقاوم بودن PP  در برابر عوامل خارجی گوناگون آن را به یکی از کاربردی ترین ترموپلاستیک ها در صنعت تولید پلاستیک مبدل کرده است. از پلی پروپیلن به شکل مستقیم  در ساخت محصولات زیادی در صنایع گوناگون در سراسر جهان بهره میبرند.

برای اطلاع از قیمت و خرید روی دکمه کلیک کنید.

ویژگی های نرم کننده پلی پروپیلن (PP)

مستربچ پلی پروپیلن دارای ویژگی های بسیاری است که در ادامه مهم ترین آن ها را ذکر میکنیم:

چگالی پایین

مقاومت کششی زیاد

بدون رنگ

برخورداری از مقاومت تخریبی در مقابل تنش های محیطی

خواص قالبگیری مطلوب

هزینه ساخت پایین نسبت به محصولات مشابه

بدون بو

فاقد هرگونه مواد سمی

مقاومت دمایی بسیار بالا

شفافیت بینظیر

استحکام مکانیکی عالی

مقاومت بالا در مقابل بازها و اسیدها

Polypropylene softener

انواع پلی پروپیلن

هوموپلیمر پلی پروپیلن

این مدل از کاربردی ترین انواع پلیمر محسوب میشود که متشکل از مونومر پروپیلن به شکل جامد نیمه متبلور است. هوموپلیمر پلی پروپیلن در صنایع مختلفی مانند بسته بندی، نساجی، پزشکی و خودرو سازی کاربرد دارد.

کوپلیمر پلی پروپیلن

این مدل از پلیمرازیسیون پروپیلن و اتان ساخته میشود و به نوبه خود به دو دسته مختلف تقسیم بندی میگردد:

کوپلیمر بلوکی پلی پروپیلن

در این مدل مقدار اتیلن 5 الی 15 درصد بیشتر است و واحدهای کومونومر دارای الگوی خاصی هستند. این الگوی خاص باعث سفت شدن ترموپلاستیک میشود. از این نوع میتوان در صنایعی که به استحکام زیاد نیاز دارند استفاده کرد.

کوپلیمر نامتناوب پلی پروپیلن

کوپلیمر نامتناوب پلی پروپیلن از پلیمرازیسیون همزمان اتان و پروپیل تولید میگردد. این محصول به شکل واحدهای اتان است و عموما مقدار آن 6 درصد جرمی می باشد. این پلیمر از انعطاف پذیری و شفافیت بسیار بالایی برخوردار است.

کاربردهای نرم کننده پلی پروپیلن  (PP)

صنایع خودروسازی

مقاومت زیاد این محصول در برابر خمش و ویژگی های مکانیکی خاصی که دارد آن را به یک گزینه ایده آل برای ساخت قطعات خودرو تبدیل کرده است. قالب پذیری PP  بسیار عالی است به همین جهت نیز در صنعت خودرو سازی به وفور از آن استفاده میشود.

صنایع پزشکی

مقاومت شیمیایی و باکتریایی که پلی پروپیلن دارد موجب شده که در صنعت پزشکی بسیار استفاده شود. گذشته از آن درجه پزشکی این محصول بیانگر استریلیز جریانی مناسبی است. بیشترین استفاده این محصول در سرنگ های پزشکی است. از دیگر کاربردهای آن در صنعت پزشکی نیز میتوان به مواردی مانند ویال های پزشکی، پروتزها و ظروف قرص اشاره کرد.

صنایع مربوط به الیاف و پارچه

الیاف و پارچه های PP در صنایع زیادی قابل استفاده هستند که برخی از آن ها شامل الیاف منگنه و فیلامنت حجیم میشوند.

کالاهای مصرفی

از پلی پروپیلن در ساخت کالاهای مصرفی به وفور استفاده می کنند. از میان این کالاها میتوان به مواردی مانند اسباب بازی، چمدان، مبلمان و … اشاره کرد.(یکی از حوزه هایی که بیشترین مصرف نرم کننده پلی پروپیلن pp را دارد)

 

همچنین بخوانید : شفاف کننده پلی پروپیلن pp چیست؟

 

حالت های مختلف پلی پروپیلن از لحاظ  نظم فضایی

ایزوتاکتیک (isotactic)

این مدل که با نام اختصاری ipp شناخته میشود دارای ساختاری است که در آن محل قرار گیری گروه های متیل در یک سمت زنجیره اصلی می باشد.

سیندیوتاکتیک (syndiotactic)

در ساختار  spp یا سیندیوتاکتیک (syndiotactic) نحوه قرار گیری گرو های متیل به شکل یکی در میان در بالا و پایین زنجیره اصلی است.

اتاکتیک (atactic)

ساختار اتاکتیک (atactic) با عنوان اختصاری app به گونه ای است که در آن گروه های متیل به شکل تصادفی در دو طرف زنجیره اصلی واقع شده اند.

مزایای استفاده از نرم کننده پلی پروپیلن (PP)

مزایای استفاده از نرم کننده پلی پروپیلن (PP)

مزایای استفاده از نرم کننده پلی پروپیلن (PP)

از مزایای مستربچ یا نرم کننده پلی پروپیلن میتوان به انعطاف پذیری در برابر پارگی و سایش اشاره کرد. ین موضوع موجب میشود تا برای مواردی که مقدار زیادی از استرس فیزیکی را تحمل می کنند گزینه مناسبی باشد.

نقطه ذوب بسیار بالای این محصول باعث شده که در صنعت ظروف غذا به وفور از آن استفاده شود به دلیل اینکه در برابر حرارت مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.

پایداری رنگ این محصول بسیار عالی است و این موضوع باعث میشود که بتوانیم به سادگی رنگ را بدون اینکه کیفیت ماده کاهش پیدا کند به آن اضافه کنیم.

PP آب را جذب نمیکند و میتوان از آن به عنوان یک متریال ضد آب در صنایع گوناگون استفاده کرد.

پلی پروپیلن در برابر نور خورشید مقاومت خوبی از خود نشان میدهد و این موضوع باعث شده که یک انتخاب مناسب برای استفاده در محیط های خارجی باشد.

در برابر کپک و پوسیدگی بسیار مقاوم بوده و میتوان از آن در فضای بیرون به مدت طولانی  استفاده کرد بدون اینکه دچار آسیب دیدگی شود.

انعطاف پذیری و وزن سبک این محصول موجب شده تا بتوانیم از آن در جهت رفع نیازهای مختلف استفاده کنیم.

در میان پلاستیک های مختلفی که در بازار وجود دارند کمترین تاثیر زیست محیطی را دارد.

همچنین بخوانید : افزودنی نرم کننده چیست؟

معایب مستر بچ پلی‌ پروپیلن (PP)

مقاومت کم در برابر خش و ضربه

متورم شدن در اثر تماس با حلال های کلراته و آروماتیک

کاهش مقاومت گرمایی در اثر تماس با فلزات

ایجاد تغییرات ابعادی بعد از قالبگیری

شکنندگی در دماهای پایین تر از منفی 20 درجه سانتی گراد

سخن آخر

مستربچ یا نرم کننده پلی‌ پروپیلن (PP) یک محصول بسیار کاربردی است که در مکان های مختلفی میتوان از آن استفاده کرد. ویژگی های منحصر به فرد آن باعث شده که فروش بسیار بالایی داشته باشد و هر روز نیز از آن در صنایع بیشتری استفاده شود. مسئله ای که در مورد پلی پروپیلن اهمیت دارد این است که در هنگام انتخاب آن باید دقت کنید و نوع با کیفیت این محصول را از مراکز معتبر خریداری نمایید. در صورت داشتن هر گونه پرسشی در این زمینه میتوانید با کارشناسان ما از طریق شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *